CSBD Projektet

Kunskap förpliktar…

Tabuet måste brytas ned med kunskap
“Kompulsiva sexuella beteendestörningar” (CSBD), är en utbredd diagnos i Sverige, men det är inte många som vet om det. Just av den anledningen är sex- och porrberoende tyvärr också mycket tabu och förknippas med skam. Detta tabu vill CSBD-projektet bryta ner. Vi gör detta genom att sprida vår expertkunskap om CSBD till proffs, politiker eller medborgare. Så länge man inte är medveten om att det faktiskt är en diagnos som man kan prata öppet om, kommer sex- och porrberoende att vara ett tabu och missbruk och skam kommer att fortsätta. Det utgör grunden för missnöje i relationen och därmed också i familjelivet, där barnen också betalar priset. Vi kommer att fokusera på CSBD så att diagnosen kan upptäckas och behandlas i tid.

Det är därför vi har samlat de bästa krafterna när det gäller kunskap om CSBD – en diagnos som ofta inkluderar korsberoenden kring droger, alkohol och sexuella övergrepp. Vi har ledande forskare och terapeuter i teamet, och vi sätter kursen för framtidens behandlingsmetoder som rör sex och porrberoende.

Vi är dock långt ifrån färdiga – ja, vi har faktiskt bara börjat. Vi kommer kontinuerligt att utveckla information och undervisningsmaterial för de olika målgrupperna, och vi kommer att lansera kampanjer på sociala medier, publicera artiklar i relevanta branschtidningar och vi kommer att hålla föreläsningar och webinarier.

Den bästa behandlingen
Vid sidan av informationsarbetet är vi mycket angelägna om att erbjuda den bästa behandlingen för personer med CSBD och deras anhöriga.

Alla i teamet bakom CSBD Föreningen vet hur man skapar de bästa förutsättningarna för en god och fruktbar dialog för individen eller paret som lever med CSBD, och vi hjälper paret och individen till en bättre förståelse av deras sexuella utmaningar och dysfunktioner. Genom det stärker vi deras självkänsla och relationer, förtydligar deras sexualitet, hjälper till med känslostyrning och de ofta livslånga trauman och anknytningsstörningar.

Det är en daglig utmaning för individen – och inte accepterat i samhället”

Tanja Glückstadt, avdelningschef / certifierad sexberoende terapeut